Έντονη αστάθεια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός την Τετάρτη 27/05/2020

2020-05-26

Συνεχίζεται η έντονη αστάθεια στην χώρα μας την Τετάρτη καθώς κατά την διάρκεια της ημέρας θα εκδηλωθούν εκ νέου μπόρες και καταιγίδες που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 27/05/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το ξημέρωμα οι βροχές θα συνεχιστούν στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βόρεια - βορειοανατολική Πελ/νησο. Κατά τόπους μάλιστα τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα ενώ θα σημειωθούν καταιγίδες σε νότια Χαλκιδική, Σποράδες και βόρεια - βορειοδυτική Εύβοια. Πρόσκαιρες τοπικές μπόρες θα έχουμε επίσης στις βόρειες Κυκλάδες και στο ανατολικό - βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή συννεφιά ιδιαίτερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα για ασθενή τοπικά φαινόμενα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικά έντονες μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες στην Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία (κυρίως την δυτική και βόρεια), την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την κεντρική και βόρεια) και τα ενδότερα ορεινά - ημιορεινά της Πελ/νησου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν κατά τόπους χαλαζοπτώσεις ιδιαίτερα στην κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει επίσης για τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ και στην Κρήτη θα σημειωθούν βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει πρόσκαιρα να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές και οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στην Μακεδονία και την Θράκη και θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές κυρίως στα δυτικά του νομού (κατά διαστήματα και μέσα στο λεκανοπέδιο) και θα έχουν τοπικά αξιόλογη ένταση. Οι τοπικές βροχές θα διατηρηθούν κατά διαστήματα μέχρι αργά το μεσημέρι ενώ από κει και ύστερα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε από το ξεκίνημα της ημέρας συννεφιά η οποία προοδευτικά θα πυκνώσει και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα. Από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας