Έντονη ψύχρα την νύχτα και το πρωί με τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 28/10/2021

2021-10-27

Χωρίς να παρουσιάζεται κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, αναμένεται να κυλήσει η ημέρα της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Εξαίρεση θα αποτελέσει το νότιο - νοτιοδυτικό τμήμα της Επικράτειας όπου μέσα στην ημέρα αναμένονται τοπικές βροχές. Από πλευράς ανέμων, αυτοί θα πνέουν με ενισχυμένες κατά τόπους εντάσεις στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μερική άνοδο, αν και πάλι τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα κάνει αρκετό κρύο στα ηπειρωτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 28/10/2021

Στις περισσότερες περιοχές της δυτικής - βορειοδυτικής χώρας, την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ οι νεφώσεις θα είναι τοπικές και περιορισμένες. Στις πιο κεντρικές περιοχές και συγκεκριμένα σε Θεσσαλία, Σποράδες, κεντρική - ανατολική Στερεά Ελλάδα και βορειοανατολική Πελ/νησο, ο καιρός θα είναι πιο μουντός με αυξημένες νεφώσεις χωρίς όμως αυτές να καταφέρνουν να δίνουν κάποιο φαινόμενο. 

Πιο πυκνές όμως φαίνονται να είναι οι νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές της Πελ/νησου, στα Κύθηρα και στην Κρήτη (ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα του νησιού). Σε αυτές τις περιοχές μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το 2ο μισό αυτής αναμένονται κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα και όχι ιδιαίτερης έντασης (ίσως σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια ανοιχτά τμήματα της Πελ/νήσου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Α διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ και στα νότια ανοιχτά τμήματα του Πελάγους πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με παρόμοιες σχεδόν εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετά αυξημένη συννεφιά ιδίως στα βορειότερα τμήματα του νομού αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια στα νοτιότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας