Έντονη ψύχρα την νύχτα και το πρωί - Ο καιρός την Κυριακή 20/09/2020

2020-09-19

Αισθητά βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στην χώρα μας, καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κατά τόπους έδωσε ακραία καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες 48 ώρες, θα κινηθεί νοτίως της Κρήτης με τάση εξασθένισης. Έτσι μέσα στην ημέρα περιμένουμε γενικά αρκετά καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παρόλα αυτά το μεσημέρι και το απόγευμα θα βγάλει κάποια σύννεφα στα ορεινότερα κυρίως ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους στα νησιά, οπότε δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στην Ήπειρο, τα νησιά του κεντρικού Ιονίου, την κεντρική και νότια Πελ/νησο και ίσως τα Δωδεκάνησα. Κάπως πιο μουντός φαίνεται να είναι ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης με την συννεφιά το πρώτο μισό της ημέρας να είναι αρκετά πυκνή και να δίνει βροχές μέτριας έως αξιόλογης έντασης, κυρίως όμως στα νότια τμήματα του νησιού με μικρή πιθανότητα για παροδική καταιγίδα. Σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση και τοπικότητα (κυρίως θα εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά), η συννεφιά όμως θα παραμείνει. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις, με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες και πάλι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ σε πολλές περιοχές. 

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά πολύ καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και το πρώτο μισό της ημέρας στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέλθει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας