Έντονη ψύχρα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες - Ο καιρός την Τετάρτη 30/09/2020

2020-09-29

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι μεγάλα στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Κάποια σύννεφα κατά τόπους πιο πυκνά, θα τα έχουμε μέσα στην ημέρα κυρίως στην βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ στην Θράκη υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα στα πιο ορεινά - ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με παρόμοια ένταση. 

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα συννεφιά κυρίως στα βόρεια αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά έως 5 Μποφόρ με εξασθένιση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας