Έντονη ψύχρα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 22-09-2019

2019-09-21

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Κυριακή στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες πάντως θα επικρατεί συννεφιά τοπικά αυξημένη στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά οι οποίες στην συνέχεια θα διαλυθούν. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7Μπ. με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5Μπ. και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα ανατολικά μέχρι 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας