Εντυπωσιακές θερμοκρασιακές και καιρικές διαφορές μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας το Σ/Κ

2021-03-18

Άκρως ενδιαφέρον παρουσιάζεται το σκηνικό του καιρού για το επόμενο διάστημα στην χώρα μας σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τόσο από άποψη θερμοκρασιών όσο και από άποψη καιρικών φαινομένων. Όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο, ο Χειμώνας και η Άνοιξη θα «κοντραριστούν» μεταξύ τους για να επικρατήσει ο ένας του άλλου. Το αποτέλεσμα αυτής της «πάλης» των ψυχρών και των θερμών αερίων μαζών, θα είναι δύο εντελώς διαφορετικές εποχές μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας το ερχόμενο Σ/Κ.


Από την μία, η κεντρική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα θα βρεθεί κάτω από ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, με αίθριο σε γενικές γραμμές καιρό και με θερμοκρασίες ιδιαίτερα υψηλές κυρίως την Κυριακή. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες της τάξεως των 16 με 17 βαθμών Κελσίου στα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα φτάσει τους 18 και τοπικά ίσως τους 19 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία, αναμένεται μεγάλη άνοδος του υδραργύρου όπου θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς στα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη δεν αποκλείεται να πλησιάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Από την άλλη όμως το Σάββατο από την Θεσσαλία και βορειότερα, αναμένεται σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα προκαλέσει αρκετές βροχές σε μεγάλο μέρος της κεντροδυτικής, βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα οι μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο από την Θεσσαλία και βορειότερα, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα αναμένεται να σημειωθούν πυκνές έως πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, ενδεχομένως και μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Και την Κυριακή, αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση το αμέσως επόμενο διάστημα για την όλη εξέλιξη.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας