Έως και ψύχρα την νύχτα και το πρωί - Ο καιρός την Παρασκευή 03/09/2021

2021-09-02

Χωρίς κάτι το καιρικά αξιόλογο αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Παρασκευής για το σύνολο της χώρας μας. Ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος σε όλη την Επικράτεια, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο, δεν θα λείψουν τοπικά οι νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας σε κεντρική - ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα στις Σποράδες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ ενισχυόμενοι ελαφρώς στα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι Β άνεμοι θα πνέουν με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις όπου θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή υποχώρηση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το πρώτο μισό της ημέρας θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, ενώ στην συνέχεια θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας