Επιδεινώνεται εκ νέου ο καιρός σταδιακά από τα δυτικά την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 07-11-2019

2019-11-06

Νέα σταδιακή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την Πέμπτη στην χώρα μας καθώς οργανωμένο βαρομετρικό θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά. Παράλληλα οι νοτιάδες στα Πελάγη θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 07/11/2019 

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών ο καιρός θα είναι ήδη επιδεινωμένος στα βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου όπου θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η όποια στην βόρεια Ελλάδα θα είναι αρκετά πυκνή και δεν αποκλείεται να δώσει τοπικού χαρακτήρα μπόρες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και πιθανώς της ανατολικής Μακεδονίας. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα επεκταθούν λίγο νοτιότερα και ανατολικότερα και θα επηρεάζουν το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, (λιγότερο την δυτική Μακεδονία) και την βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα δίνοντας μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες, έντονες μάλιστα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν κι άλλο και θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο και θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με νεφώσεις και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια, δεν αποκλείεται όμως το μεσημέρι να βγάλει διάσπαρτες και πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της νότιας Πελ/νησου και της νότιας Κρήτης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις που στα βόρεια η ένταση θα φτάνει τα 7Μπ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Το μεσημέρι δεν αποκλείεται στα νοτιοδυτικά τμήματα του νομού (στα σύνορα με την Κορινθία) να βγάλει πρόσκαιρη βροχή ενώ αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά και θα εκδηλωθούν βροχές και αργότερα και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στα ανατολικά και νότια πιθανώς μέχρι 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας