Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 21-11-2019

2019-11-20

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας καθώς εδώ και πολλές ημέρες (από τις αρχές του Νοέμβρη) οι κακοκαιρίες διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι λοιπόν μια νέα επιδείνωση περιμένουμε στην διάρκεια της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες, αυτήν την φορά όμως στα κεντρικότερα και ανατολικότερα τμήματα της χώρας μας και πολύ λιγότερο στα δυτικά. Παράλληλα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 21/11/2019

Στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρό, τα δυτικότερα τμήματα της περιφέρειας της δυτικής Μακεδονίας, και την βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά κατά διαστήματα και κατά τόπους αυξημένη με μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού πρώτα στην νότια και ανατολική Πελ/νησο και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Θράκης, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το απόγευμα θα είναι τοπικά έντονα και θα διατηρηθούν έως το τέλος της ημέρας. Την νύχτα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις και στο νότιο Ιόνιο από ΔΒΔ με ένταση 3-4Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και ανατολικά παράκτια του νομού (υπαρκτό το ενδεχόμενο τοπικής καταιγίδας κυρίως στα νότια). Το μεσημέρι οι βροχές θα γενικευτούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι το τέλος της ημέρας, πιο έντονα πάντως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά η οποία θα δώσει τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Στην συνέχεια αναμένεται παύση των φαινομένων ενώ νέες βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και μετέπειτα (ίσως πρόσκαιρα και τοπική καταιγίδα). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας