Επιλεκτικές μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες - Ο καιρός την Τρίτη 01/06/2021

2021-05-31

Με αρκετά άστατο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τρίτης για την κεντρική και βόρεια κυρίως χώρα, καθώς κατά διαστήματα και κατά τόπους θα σημειώνονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ την νύχτα και το πρωί θα κάνει έως και κρύο στα ορεινά ηπειρωτικά.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 01/06/2021

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών, ο καιρός θα είναι αρκετά επιδεινωμένος στην ευρύτερη περιοχή των Σποράδων, στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, στην βόρεια Στερεά Ελλάδα (κυρίως στην Εύβοια) και στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής. Σε αυτά τα τμήματα αναμένεται να σημειωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, ίσως πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις Σποράδες. Προς τις πρωινές ώρες, διάσπαρτες βροχές θα σημειωθούν στα περισσότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις βόρειες Κυκλάδες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης παροδικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα τόσο την νύχτα όσο και το πρωί, δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς καιρικών φαινομένων, καθώς θα έχουμε λίγες μόνον νεφώσεις κατά τόπους και ξαστεριά.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές σε ολόκληρη την δυτική και νότια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς θα έχουμε λίγες μόνον αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Στην βόρεια όμως Ελλάδα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων στα περισσότερα ορεινά - ημιορεινά τμήματα, οπότε και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου πιθανώς θα είναι ισχυρές. Επιλεκτικές μπόρες αναμένονται επίσης στην δυτική - κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία (κυρίως στα ορεινά) και προς το βράδυ πρόσκαιρα στην βόρεια Στερεά Ελλάδα και ενδεχομένως στο θρακικό και στις Σποράδες. Μέχρι και το τέλος της ημέρας πάντως ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σχεδόν σε όλη την χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών, αυξημένη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές του νομού, με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το πρωί, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται σύντομη μπόρα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθεί τοπική βροχή για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας