Επιλεκτικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 22/04/2021

2021-04-21

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Πέμπτης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και συγκεκριμένα στις περισσότερες κεντρικές, ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα κυριαρχούν. Αντίθετα στα δυτικότερα τμήματα οι νεφώσεις θα είναι πυκνότερες, οπότε δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 22/04/2021

Από το ξεκίνημα της ημέρας, οι νεφώσεις θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους αρχικά κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά τμήματα, οι οποίες μάλιστα θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Προς το μεσημέρι, αναμένεται να ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και στην συνέχεια μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα, πιθανώς τις πιο δυτικές περιοχές της Θεσσαλίας, και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Λίγο πιο αξιόλογα δεν αποκλείεται να καταστούν τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο κατά τις απογευματινές ώρες, ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού, πρόσκαιρα όμως, καθώς προς το ξημέρωμα της Παρασκευής αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες (περισσότερα σε νεότερη πρόγνωση). Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο πέρα από νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από επίσης διάφορες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα και αρκετή ηλιοφάνεια. Αργά το βράδυ οι νεφώσεις στον νομό θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρκετή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, πιο πυκνή μετά το μεσημέρι όπου ίσως ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας