Επιλεκτικές βροχές στα βόρεια και άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Τρίτη 13/04/2021

2021-04-12

Αρκετά μουντό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας κατά την διάρκεια της Τρίτης, καθώς περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένα. Αυτές οι νεφώσεις αναμένεται να δώσουν κάποιες βροχές αρχικά το πρωί σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία και στην συνέχεια μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών σε κεντρική - ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Παρ' όλα αυτά τα όποια φαινόμενα θα είναι ασθενή κατά βάση και θα παρουσιάζουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα. Την ίδια ώρα η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στις κεντρικές περιοχές είναι πολύ μικρή, ενώ σε Κρήτη και Δωδεκάνησα θα έχουμε αρκετά πιο μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από Ν διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς (στην Θράκη και ειδικότερα στα ενδότερα του Έβρου, η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 18 με 19 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μερική μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις κατά το πρώτο μισό της ημέρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει για λίγο τοπικά το μεσημέρι. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αραιώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ, στα ανατολικά και νότια ωστόσο η ένταση θα φτάνει τα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Προς το βράδυ και εδώ οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αραιώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας