Επιλεκτική επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 27/02/2020

2020-02-26

Μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη όχι όμως σε ολόκληρη την χώρα αλλά κυρίως στα βορειότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν αρκετά ισχυροί τόσο στα Πελάγη όσο και στην στεριά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στην δυτική Ελλάδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 27/02/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών ο καιρός θα έχει επιδεινωθεί στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και τα βορειοδυτικότερα τμήματα της Πελ/νησου με τοπικές βροχές μέτριας γενικά έντασης και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται επίσης στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες στο θρακικό. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες οπότε από κει και ύστερα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται τόσο στα δυτικά όσο και στα βόρεια εκτός από τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου όπου το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας από τα 900 με 1100 μέτρα περίπου ενώ στην δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα 600 με 700 μέτρα. Καλύτερος αναμένεται ο καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα θα έχουμε περάσματα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις ισχυροί 6 με 7 Μποφόρ και πιθανώς στο βορειοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια. Από το μεσημέρι αναμένονται διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις ενισχυμένοι στα 6 με 7 Μποφόρ και στα δυτικά κατά τόπους πολύ ισχυροί 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά η οποία το πρώτο μισό της ημέρας θα δίνει τοπικές βροχές. Σταδιακά προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στον Θερμαϊκό πιθανώς 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας