Επιλεκτική επιδείνωση του καιρού στα ανατολικά - Ο καιρός το Σάββατο 20/02/2021

2021-02-19

Επιλεκτικό και αρκετά τοπικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η επιδείνωση του καιρού κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, επηρεάζοντας κυρίως τα πιο βορειοανατολικά τμήματα με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε απολύτως φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 20/02/2021

Στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής, της κεντρονότιας αλλά και της βόρειας - βορειοδυτικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, ο καιρός κατά την διάρκεια της ημέρας θα είναι σε γενικές γραμμές καλός, ωστόσο θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές, χωρίς όμως να είναι ικανές να αφήσουν κάποιο φαινόμενο. Λίγο πιο πυκνές θα είναι οι νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την περιοχή του βορείου Αιγαίου μέχρι τις Σποράδες, οπότε κατά την διάρκεια της ημέρας δεν αποκλείεται να σημειωθούν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα κυρίως μεταξύ του θρακικού, της νότιας Χαλκιδικής και βόρεια των Σποράδων. 

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και κατά την διάρκεια των βραδινών - νυχτερινών ωρών, με τις νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές να παραμένουν, χωρίς όμως φαινόμενα. Ωστόσο στην βορειοανατολική Ελλάδα οι νεφώσεις αναμένεται να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο και αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες στην Θράκη δεν αποκλείεται να καταφέρουν να κατέβουν μέχρι τα 400 με 500 μέτρα. Παράλληλα σύντομη επιδείνωση του καιρού θα έχουμε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και μέχρι τα πολύ βόρεια τμήματα των Κυκλάδων όπου αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, ίσως πιο αξιόλογες στις Σποράδες και στην βόρεια Εύβοια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από διάφορες γενικά διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας