ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (20/12 - 22/12), ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

2019-07-27

Εδώ και 2 ημέρες ο χειμώνας έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του καθώς η θερμοκρασία έπεσε εντυπωσιακά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ παράλληλα δεν έλλειψαν και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας κυρίως χώρας. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται μια σοβαρή κακοκαιρία που θα ξεκινήσει την Τετάρτη το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας (για το Σαββατοκύριακο αναλυτικά στοιχεία θα έχουμε σε νεότερο άρθρο).

Ξεκινώντας από την Τετάρτη πάντως η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει σχετικά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα που τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα. Στην υπόλοιπη χώρα από τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής και κυρίως στις Σποράδες, τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελ/νησο και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης αναμένεται να έχουμε μια συννεφιά αρκετά αυξημένη που ίσως μέσα στην ημέρα δώσει κάποια τοπικά φαινόμενα ασθενή κατά βάση με την μορφή βροχής ή χιονόνερου στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και ασθενείς πολύ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ της Τετάρτης πάντως αναμένεται επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει την Πελ/νησο και κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος με αξιόλογες βροχές αλλά και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900-1000μ.) Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. και στο Αιγαίο επίσης από ΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια συγκριτικά με τις σημερινές τιμές.

Όσον αφορά την Πέμπτη στην βόρεια Ελλάδα θα συνεχίσουμε να έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις που δεν πρόκειται να δώσουν κανένα απολύτως φαινόμενο. Η κακοκαιρία που θα επισκεφθεί την χώρα μας αναμένεται να επηρεάσει τα κεντρικότερα και νοτιότερα τμήματα αυτής και συγκεκριμένα το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Πελ/νησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα με βροχές αξιόλογης έντασης και χιονοπτώσεις αξιόλογες αλλά αρκετά ψηλά (στην Πελ/νησο πάνω από 1000-1100μ. και στην Στερεά πάνω από 800-900μ.). Κάποια ασθενέστερα φαινόμενα ίσως εντοπιστούν και στις βορειες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση στα πελάγη πνέοντας από ΒΑ διευθύνσεις και φτάνοντας τα 6-7b. και τοπικά 8 ίσως ακόμα και τα 9b. H θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Την Παρασκευή και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αναμένεται μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων κυρίως για το πρώτο μισό της ημέρας αφού από κει και ύστερα αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού που και πάλι θα αφορά τα κεντρικότερα και νοτιότερα τμήματα της χώρας δίνοντας αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη την χώρα.