Επιστρέφει το Καλοκαίρι και η ζέστη - Ο καιρός την Πέμπτη 16/09/2021

2021-09-15

Με αίθριες γενικά καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Πέμπτης για το σύνολο της χώρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν πάντως λίγες νεφώσεις κυρίως στην δυτική και βόρεια Ελλάδα το πρώτο κυρίως μισό της ημέρας, άνευ όμως σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις έως 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν με τις μεγαλύτερες εντάσεις να εντοπίζονται στο ανατολικό - νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας