Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και δυσμενείς συνθήκες - Ο καιρός την Τρίτη 03/08/2021

2021-08-02

Με την χώρα μας να βαδίζει πλέον προς την κορύφωση αυτού του παρατεταμένου και εξαιρετικά θερμού κύματος, η Τρίτη αναμένεται να είναι μία εξίσου πολύ δύσκολη ημέρα για ολόκληρη την Επικράτεια, με τις θερμοκρασίες και πάλι να κυμαίνονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας και μόνον το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις σε Θεσσαλία, κεντρική Στερεά Ελλάδα και κεντρική Πελ/νησο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις και θα είναι ισχυροί έως πολύ ισχυροί με την ένταση να φτάνει τα 5 με 7 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με τις μέγιστες εντάσεις να παρατηρούνται στην περιοχή των Δωδεκανήσων όπου προς το απόγευμα τοπικά θα φτάνει τα 8 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 26 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 43 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 25 έως 45 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 26 έως 44 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 28 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο στο εσωτερικό της Θεσσαλίας (ιδίως στον θεσσαλικό κάμπο), στο εσωτερικό της κεντρικής, της ανατολικής και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και στα ενδότερα τμήματα της κεντρικής και νότιας Πελ/νησου, να καταγραφούν μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές της τάξεως των 46 ή ακόμη και 47 βαθμών Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 43 βαθμούς Κελσίου, δεν αποκλείεται όμως τοπικά στα ενδότερα του νομού η μέγιστη να ανέλθει περί τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το βράδυ πολύ ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 42 βαθμούς Κελσίου

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας