Εξασθένιση των βοριάδων και κανονικές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τετάρτη 19/10/2022

2022-10-18

Με πολύ καλό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τετάρτης για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα αποτελέσει το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Οι όποιες νεφώσεις θα είναι περιορισμένες στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας μας και μόνο στην δυτική Κρήτη το πρώτο μισό της ημέρας θα σημειωθούν λίγα τοπικά και ασθενή φαινόμενα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις μη ξεπερνώντας την ένταση των 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα εξασθενήσουν, παρ' όλα αυτά τοπικά θα φτάνουν την ισχυρή ένταση των 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 2 έως 3 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας