Γενικά αίθριος ο καιρός αλλά με έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ο καιρός την Τρίτη 12/05/2020

2020-05-11

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Τρίτη στην χώρα μας καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες αραιές νεφώσεις θα έχουμε μόνο στα κεντρικά ηπειρωτικά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα ενδέχεται να παρατηρηθούν και υψηλότερες θερμοκρασιακές τιμές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης η οποία θα είναι έντονη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, διαστήματα με ηλιοφάνεια και αρκετή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας