Γενικά αίθριος ο καιρός το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 01-02-2020

2020-01-31

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές το Σάββατο στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες τοπικές συννεφιές θα έχουμε κυρίως στην δυτική Ελλάδα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από Δ γενικά διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 3 με 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 (ίσως τοπικά και 19) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας