Γενικά καλός ο καιρός αλλά με τοπικές βροχές το βράδυ - Ο καιρός την Παρασκευή 05/06/2020

2020-06-04

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Παρασκευής, με την συννεφιά όμως να κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές περιοχές της δυτικής κυρίως χώρας. Από το βράδυ όμως αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχές οι οποίες προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και από τα δυτικά θα ενταθούν (θα υπάρξει σχετική πρόγνωση για το Σάββατο). Παράλληλα οι άνεμοι στα Πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, κατά τόπους σημαντική ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 05/06/2020 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει με αρκετά καλό καιρό σε όλα σχεδόν τα τμήματα, η αραιή συννεφιά όμως θα κυριαρχήσει στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές καθώς επίσης πιο τοπικά στα νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο η συννεφιά σταδιακά θα πυκνώσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Παράλληλα και στα υπόλοιπα δυτικά κατά τόπους η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών, οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και αναμένεται να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές στην δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα στις περιοχές όπου θα σημειώνονται θα είναι γενικά ασθενή ενώ παράλληλα ασθενείς τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και στα νησιά του Ιονίου. Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το ξημέρωμα του Σαββάτου αναμένεται πιο αξιόλογη επιδείνωση από τα βορειοδυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες (λεπτομέρειες σε νεότερο άρθρο). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις που στα νότια θα είναι πολύ ισχυροί με την ένταση να αγγίζει τα 8 Μποφόρ και στα ανοιχτά πιθανώς θυελλώδεις μέχρι 9 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική μέσα στην ημέρα περιμένουμε αρκετά καλό καιρό με αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών οι νεφώσεις θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις, ενισχυμένοι στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αραιή συννεφιά η οποία μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να πυκνώνει και είναι πιθανό αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας