ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

2019-07-22

Είναι γεγονός πλέον πως βρισκόμαστε στον μήνα Μάρτη, ένας μήνας ο οποίος πάντα έχει δύο πρόσωπα. Άλλες φορές είναι ''γδάρτης" δηλαδή με κακοκαιρίες και πολύ κρύο, ενώ άλλες πάλι φορές είναι ένας καθαρά ανοιξιάτικος μήνας με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα κυλήσει σε γενικές γραμμές ο καιρός την εβδομάδα που μας έρχεται μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Για αύριο λοιπόν έχουμε ήδη ανεβάσει άρθρα που περιλαμβάνουν αντίστοιχες προγνώσεις και σε γενικές γραμμές περιμένουμε όπως είπαμε συννεφιά στα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες (διαβάστε τα αντίστοιχα άρθρα για περισσότερες λεπτομέριες).

Η Τρίτη φαίνεται πως θα είναι μια συννεφιασμένη ημέρα με πιθανές κάποιες μπόρες στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας της θερμές ώρες της ημέρας ενώ στην υπόλοιπη χώρα αυτή η συννεφιά δεν φαίνεται να δίνει κάποιο φαινόμενο. Πιθανώς στην νοτιοανατολική Πελ/νησος δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να έχουμε λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και από νότιες στο Αιγαίο με ένταση 3-4b. και 4-5b. αντίστοιχα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική χώρα έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Η Τετάρτη φαίνεται πως θα ξεκινήσει στην βόρεια Ελλάδα συννεφιασμένος ο καιρός με μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι και ύστερα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκεί ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά φαίνεται ότι το μεσημέρι πιθανώς θα έχουμε κάποιες συννεφιές με πιθανές τοπικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα καθώς και στο βόρειο Αιγαίο. Στην δυτική χώρα δεν φαίνεται να έχουμε καθόλου φαινόμενα. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε πιο βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-6b. στα πελάγη και 3-4b. στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα εώς 16 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική χώρα έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα νησία έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη κάποιες βροχές αναμένεται να έχουμε στην δυτική Ελλάδα με πιθανές καταιγίδες ήδη από την αρχή της ημέρας, κυρίως στο Ιόνιο, ενώ το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά της Τετάρτης (πιθανώς 1 βαθμό πιο κάτω)

Την Παρασκεύη η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνή συννεφιά στην δυτική χώρα η οποία όμως θα δίνει ασθενή κατά βάση φαινόμενα. Μέσα στην ημέρα και κυρίως μετά το μεσημέρι κάποιες βροχές αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πολύ αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα αναμένεται μια σοβαρή κακοκαιρία με πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο αναμένεται κακοκαιρία σε όλο το Ιόνιο, την δυτική Ελλάδα, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελ/νησος με έντονες βροχές και καταιγίδες (θα δούμε πόσο έντονες αναμένεται να είναι με καθημερινά άρθρα που θα ανεβαίνουν πάντως φαίνεται μία αρκετά σοβαρή μεταβολή του καιρού). Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Από το βράδυ πάντως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε μια πτώση της θερμοκρασίας από την βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή επίσης φαίνεται μία παρόμοια αξιόλογη κακοκαιρία με αυτή του Σαββάτους με έντονες βροχές και καταιγίδες στις ίδιες περιοχές ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Ελλάδα αυτήν την φορά και συγκεκριμένα Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελ/νησος, Κυκλάδες και Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση και πιθανώς θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απλά μια εκτίμηση και τίποτα περισσότερο. Θα ακολουθήσουν και άλλα καθημερινά άρθρα όπως άλλωστε γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η βεβαιότητα της πρόγνωσης. Πάντως δεν φαίνεται να κυλάνε και πολύ διαφορετικά τα πράγματα από τα προαναφερθέντα με πιθανές βέβαια μικρές αποκλίσεις. Η ιστοσελίδα μας σας εύχεται καλή εβδομάδα!!!