Ηλιοφάνεια, αραιή συννεφιά και ανεβασμένες θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Μ.Παρασκευή 17/04/2020

2020-04-16

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Μ.Παρασκευή σε όλη την χώρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις θα έχουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά άνευ σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση (στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει ασθενής νοτιάς).

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιή συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιή συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας