Ηλιοφάνεια και μερική άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Δευτέρα 16/08/2021

Αίθριες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Δευτέρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά ορεινά - ημιορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα εξασθενήσει λίγο και θα φτάνουν τοπικά οι ριπές τα 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας