Ισχυρή κακοκαιρία με έντονες βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ 14-15/12/2019 - Πρώτες εκτιμήσεις!!

2019-12-11

Μετά το πέρας της κακοκαιρίας ''Διδώ'' όπως ονομάστηκε από το ΕΑΑ και το οποίο άφησε τοπικά αρκετά έντονα φαινόμενα, ένα νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα επισκεφθεί την χώρα μας το Σ/Κ και θα προκαλέσει πολλές και έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. 

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την χώρα μας από την νύχτα της Παρασκευής και από τα δυτικά ενώ κατά την διάρκεια του Σαββάτου θα κινηθεί ανατολικότερα και θα σαρώσει όλη την χώρα προκαλώντας έντονα έως και πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Την Κυριακή όπως όλα δείχνουν ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου μέχρι περίπου το πρώτο μισό της ημέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα επίσης με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν και η κακοκαιρία θα είναι εκτεταμένη (θα επηρεάζεται δηλαδή ολόκληρη η χώρα), τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται στην δυτική Ελλάδα, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα δεν θα έχουν την ίδια ένταση παρ'όλα αυτά θα εκδηλωθούν και εδώ αξιόλογες βροχές. 

Άλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό του διήμερου αυτού θα είναι οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα Πελάγη με τις εντάσεις να φτάνουν ακόμη και τα 9 με 10 Μποφόρ

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την κακοκαιρία του Σ/Κ οδεύουμε σε ένα διάστημα καλοκαιρίας με αίθριο καιρό και υψηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. 

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα ακολουθήσουν νέες προγνώσεις που θα εκτιμούν με μεγάλη λεπτομέρεια τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας