Ισχυροί άνεμοι στα Πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Παρασκευή 04/09/2020

2020-09-03

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει σε γενικές γραμμές η Παρασκευή, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Παρ'όλα αυτά μέσα στην νύχτα και κατά την διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά (κεντρική - ανατολική Μακεδονία, Θράκη και θρακικό) και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα. Και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας θα συννεφιάσει εκ νέου στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά σύντομης διάρκειας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά διαστήματα μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγη αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και πιθανώς αρχικά στον Θερμαϊκό μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας