Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και αρκετές νεφώσεις - Ο καιρός την Τετάρτη 16/09/2020

2020-09-15

Κάπως πιο μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη στην χώρα μας, καθώς κυρίως στα δυτικά αλλά κατά τόπους και στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, θα έχουμε αρκετή συννεφιά κατά την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στην ορεινή κεντρική Πελ/νησο, την βόρεια Εύβοια και την δυτική ορεινή Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ με εξαίρεση τα νότια (κυρίως τα ανοιχτά της Μεσσηνίας) όπου η ένταση είναι πιθανό να φτάσει τοπικά τα 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα συνεχίσουν να είναι ισχυροί και θα φτάνουν σε πολλές περιοχές τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε κατά την διάρκεια της ημέρας νεφώσεις, οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέλθει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας