Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και λίγες τοπικές νεφώσεις - Ο καιρός την Τρίτη 15/09/2020

2020-09-14

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τρίτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν πάντως λίγες διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις, άνευ όμως σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο γενικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, όχι πάνω από 4 Μποφόρ με εξαίρεση τις πρωινές ώρες στο κεντρικό Ιόνιο όπου πρόσκαιρα θα πνέει ισχυρός ΒΑ άνεμος έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι ισχυροί βοριάδες θα διατηρηθούν και θα φτάνουν σε αρκετές περιοχές τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας