Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και λίγες βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός το Σάββατο 27/06/2020

2020-06-26

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στα νότια τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν αρκετά ισχυροί με την ένταση να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ σε πολλές περιοχές. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά διαστήματα μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά και αρκετή ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας