Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τετάρτη 24/02/2021

2021-02-23

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Τετάρτης στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια για άλλη μία ημέρα θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά, θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με την ένταση να φτάνει τα 6 με 7 Μποφόρ και ίσως οι ριπές στις Κυκλάδες ακόμη και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας