Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και ζέστη στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 27/08/2020

2020-08-26

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Πέμπτη, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Λίγες μόνο αραιές νεφώσεις θα έχουμε μέσα στην ημέρα κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί ιδιαίτερα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, όπου η ένταση θα "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας