Ισχυρός καύσωνας σε πολλές περιοχές - Ο καιρός την Πέμπτη 29/07/2021

2021-07-28

Καλοκαιρινές και πολύ θερμές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στα βουνά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα παραμείνει το πολύ ισχυρό μελτέμι το οποίο θα φτάνει κατά διαστήματα την ένταση των 7 Μποφόρ στα κεντρικά και νότια και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά ακόμα και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 26 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 43 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 41 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 38 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη να μην ξεπερνά στα ανατολικά και βόρεια τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού τοπικά η μέγιστη θα ανέλθει στους 41 και ίσως στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας