Ισχυρός παγετός στην βόρεια Ελλάδα την νύχτα και το πρωί - Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και ασθενή τοπικά φαινόμενα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 20-01-2020

2020-01-19

Δεν αλλάζει κάτι σημαντικά στο σκηνικό του καιρού και την Δευτέρα καθώς ο μουντός καιρός με τα ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθεί στην κεντρική, την ανατολική και την νότια Ελλάδα ενώ παράλληλα θα κάνει πολύ κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Παράλληλα οι βοριάδες θα παρουσιάσουν ενίσχυση στο Αιγαίο και έτσι η αισθητή θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 20/01/2020

Στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερη αλλά και με μεγάλα ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στην νότια Χαλκιδική με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι κλειστός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και πάνω από τα 900 μέτρα στην Κρήτη). Καλύτερος θα είναι ο καιρός στα Δωδεκάνησα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε συννεφιά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και μόνο στον πατραϊκό η ένταση του ανέμου θα φτάνει τα 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο ο βοριάς θα πνέει αρκετά ενισχυμένος αγγίζοντας την ένταση των 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένουμε συννεφιά η οποία θα δίνει ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας