Ισχυρός παγετός την νύχτα και το πρωί - Ο καιρός την Τρίτη 19/01/2021

2021-01-18

Εμφανώς βελτιωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας, καθώς το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας αυτής της ψυχρής εισβολής, το οποίο έδωσε πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αλλά και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αποχωρεί. Ωστόσο το κρύο θα διατηρηθεί για άλλη μία ημέρα με τις θερμοκρασίες ιδιαίτερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες να κατρακυλούν κυρίως στα βορειοδυτικά πολύ κάτω από το μηδέν

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 19/01/2021

Στα νησιά του Ιονίου και σχεδόν όλα τα ηπειρωτικά τμήματα, ο καιρός από την αρχή έως το τέλος της ημέρας θα είναι πολύ καλός με λίγες τοπικές συννεφιές και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μόνο στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και πιθανώς την βόρεια Βοιωτία και Αττική τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες ωστόσο προοδευτικά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος ενώ στα Δωδεκάνησα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση μεταξύ Κρήτης και Δωδεκανήσων να φτάνει πιθανώς τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -12 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά από -5 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 8 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 8 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ισχυρός στην δυτική Μακεδονία.

Στην Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε νεφώσεις στα βόρεια του νομού με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στον υπόλοιπο νομό θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας