Ισχυρός παγετός την νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια - Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 07-02-2020

2020-02-06

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε σε ολόκληρη την χώρα κατά την διάρκεια της Παρασκευής, ωστόσο στο ξεκίνημα της ημέρας θα έχουμε φαινόμενα (με την μορφή βροχής και χιονιού) στα ανατολικά και νότια. Παράλληλα οι θερμοκρασίες αναμένεται να κατρακυλήσουν τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και βόρεια κυρίως Ελλάδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 07/02/2020 

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών ο καιρός στην δυτική, την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα θα κυλήσει με ξαστεριά και πολύ λίγα σύννεφα. Στα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (από την κεντρική Βοιωτία και ανατολικότερα), τα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελ/νησου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αυξημένη συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά -παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Αττικής. Χιονοπτώσεις επίσης θα σημειωθούν στα ορεινά τον Κυκλάδων και στην Κρήτη. Προς το ξημέρωμα τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά αναμένεται να σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά. 

Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα είναι αίθριος σχεδόν παντού και μόνο στην Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κρήτη θα επιμείνουν κάποια φαινόμενα τα οποία μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5 με 7 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -11 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -7 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 10 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι νωρίς το πρωί αναμένεται μια επιδείνωση του καιρού με χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού. Χιόνια θα πέσουν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας μέχρι τα 150 με 200 μέτρα και πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να είναι αξιόλογα. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρη χιονόπτωση να παρατηρηθεί και στο κέντρο της Αθήνας. Από το πρωί όμως και για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται ουσιαστική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας