ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΧΙΟΝΙΑΣ!! ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-02-2019 ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

2019-07-27

Παραμένει και την Τετάρτη ο πολύ καλός σε γενικές γραμμές καιρός στην χώρα μας καθώς για άλλη μια ημέρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί και οι νεφώσεις θα απουσιάζουν. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και μόνο προς τις πρώτες απογευματινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στα ορεινά της Κρήτης ενδέχεται να συννεφιάσει πρόσκαιρα και ίσως εκδηλωθούν πολύ πρόσκαιρες και τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις στο Ιόνιο γύρω στα 3-4bf. και από διάφορες γενικά διευθύνσεις στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.

Ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική την Τετάρτη περιμένουμε αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση 4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες σε γενικές γραμμές δεν παρουσιάζεται κάποιο ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον έως την Πέμπτη. Από την Παρασκευή όμως σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της ανατολικής κυρίως χώρας. Το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι η χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα πολύ σοβαρό κύμα ψύχους το οποίο ως προς την ισχύ του θα είναι το πιο αξιόλογο για τον φετινό Χειμώνα. Αν και χρονικά είμαστε αρκετά μακριά για ασφαλείς προγνώσεις, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αυτό το δριμύ κύμα ψύχους να συνοδεύεται από αξιόλογες χιονοπτώσεις σε μηδενικά υψόμετρα σε πολλές περιοχές της χώρας μας και κυρίως στην ανατολική χώρα. Μείνετε συντονισμένοι στο hellasmeteo, καθώς θα αναρτηθούν αναλυτικές προγνώσεις μέσα στα επόμενα 24ώρα που θα εκτιμούν καλύτερα την καιρική εξέλιξη.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας