Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες - Ο καιρός την Δευτέρα 25/05/2020

2020-05-24

Αρκετά άστατο αναμένεται το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Δευτέρας στην χώρα μας καθώς θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά και νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 25/05/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά ιδιαίτερα από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα όπου θα έχουμε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από την Θεσσαλία και βορειότερα θα έχουμε από την αρχή της ημέρας νεφώσεις κατά τόπους αρκετά πυκνές και μάλιστα στην Θράκη (στα νότια) και στα νησιά του θρακικού υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε ολόκληρο σχεδόν τον ηπειρωτικό κορμό, οπότε τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στην Θράκη και τοπικά στα ορεινά ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια να φτάνει τα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις ιδιαίτερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε από το ξεκίνημα της ημέρας τοπικές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές κοντά στην Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας