Καλές συνθήκες με μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Κυριακή 02/01/2022

2022-01-01

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες του τελευταίου 24ώρου αναμένεται να διατηρηθούν και την δεύτερη ημέρα του έτους στο σύνολο σχεδόν της χώρας μας. Έτσι λοιπόν καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας της Κυριακής, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Κάποιες λίγες νεφώσεις ωστόσο θα τις έχουμε μέσα στην ημέρα κυρίως στις ανατολικότερες και νοτιότερες περιοχές και μόνο στην βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να σημειωθούν κατά διαστήματα λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιάδες και θα είναι ασθενείς έως 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν και θα πνέουν με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ (σε τοπικό επίπεδο οι ριπές δεν αποκλείεται να "αγγίξουν" τα 7 Μποφόρ). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις που πρόσκαιρα θα φτάνουν τα 5 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας