Καλές θερμοκρασίες και γενικά αίθριος καιρός - Ο καιρός την Τρίτη 12/04/2022

2022-04-11

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της Τρίτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Λίγες μόνο νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θράκη, άνευ όμως σημασίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με τη μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με τις μεγαλύτερες εντάσεις να παρατηρούνται στα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνει τα 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία σε Ν και όχι πάνω από 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε Ν και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας