Καλοκαίρι αλλά με ψύχρα την νύχτα και το πρωί - Ο καιρός το Σάββατο 25/09/2021

2021-09-24

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του Σαββάτου σε ολόκληρη την χώρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και αργά το μεσημέρι, στην Θράκη και κυρίως στην περιοχή του Έβρου θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις και θα είναι ασθενείς με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν Β άνεμοι έως 4 Μποφόρ, ωστόσο στα Δωδεκάνησα οι ριπές θα φτάνουν τα 5 Μποφόρ και ίσως πρόσκαιρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο (νότια της Χίου) η ένταση των ανέμων θα "αγγίζει" τα 6 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Ν κυρίως άνεμοι έως 4 Μποφόρ.  

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 29 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 31 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α γενικά διευθύνσεις και στα νότια θα επικρατεί θαλάσσια αύρα, με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις και στην συνέχεια θα γίνουν μεταβλητοί με μέγιστη ένταση τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού τοπικά η μέγιστη θα ανέλθει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας