Καλοκαιρία και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά - Ο καιρός την Δευτέρα 26/07/2021

2021-07-25

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα την Δευτέρα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνον το μεσημέρι και το απόγευμα σε δυτική - κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να φτάνει τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα διατηρηθεί και θα είναι ισχυρό έως πολύ ισχυρό φτάνοντας τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη τοπικά θα ανέλθει περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας