Καλοκαιρία το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12-10-2019

2019-10-11

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές το Σάββατο στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις σε Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Μακεδονία οι οποίες θα διαλυθούν. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τα 7Μπ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου (πιθανώς στην ανατολική Ρόδο και 30 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας