Καλοκαιρινές συνθήκες με λίγες τοπικές μπόρες στα βόρεια - Ο καιρός την Δευτέρα 08/06/2020

2020-06-07

Εναρμονισμένος με την εποχή θα είναι ο καιρός την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς στα Πελάγη ενώ θα έχουμε αρκετή αφρικανική σκόνη ιδιαίτερα στα ανατολικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 08/06/2020

Η ημέρα λοιπόν θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια αυτής. Παρ'όλα αυτά κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες. Στα υπόλοιπα δεν αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού έως το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν-ΝΔ κυρίως διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέει ΒΔ άνεμος μέχρι 5 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλό καιρό με ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 (τοπικά και 31) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας