Καλός ο καιρός την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15-12-2019

2019-12-14

Βελτιώνεται σημαντικά το σκηνικό του καιρού την Κυριακή καθώς το κύμα κακοκαιρίας το οποίο προκάλεσε τις έντονες βροχές και καταιγίδες απομακρύνεται από την χώρα μας. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά που ίσως αφήσουν πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας