Καλός ο καιρός την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 31-01-2020

2020-01-30

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Παρασκευή καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λίγες μόνο αραιές συννεφιές. Λίγη περισσότερη συννεφιά θα έχουμε στην δυτική Ελλάδα και την δυτική Κρήτη από το απόγευμα και μετά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΔΝΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, στον Κορινθιακό όμως ο δυτικός άνεμος θα πνέει ενισχυμένος και η ένταση θα φτάνει και τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας