Κατά τόπους καύσωνας με πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τρίτη 01/09/2020

2020-08-31
Με καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες ξεκινάει ο Σεπτέμβρης στην χώρα μας, καθώς την πρώτη ημέρα αναμένεται να κυριαρχήσει ο αίθριος καιρός σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά τις πρωινές ώρες θα έχουμε κάποιες νεφώσεις στα βορειοδυτικά, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας, ίσως βρέξει τοπικά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. 


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 39 βαθμούς), στα δυτικά από 17 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 40 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας έως 41 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στα νότια θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς. Στα δυτικά ωστόσο (και στα βορειοδυτικά προάστια) η μέγιστη δεν αποκλείεται τοπικά να ανέβει στους 40 βαθμούς Κελσίου

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέβει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας