Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Παρασκευή 31/07/2020

2020-07-30

Άκρως καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Παρασκευή στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια για άλλη μία ημέρα να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, μέτριοι έως 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 38 βαθμούς (τοπικά στα ενδότερα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας έως 40 βαθμούς), στα δυτικά από 21 έως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 40 βαθμούς (τοπικά στην Θεσσαλία έως 41 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 32 βαθμούς (στο εσωτερικό και τα νότια της Κρήτης τοπικά έως 35 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 και τοπικά κυρίως στα ανατολικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ στα δυτικότερα δεν αποκλείεται τοπικά να "αγγίξει" τους 40 βαθμούς Κελσίου

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βορειότερα ο υδράργυρος θα ανέβει τοπικά στους 39 και ίσως στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας