Κατά τόπους βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - Ο καιρός την Παρασκευή 17/07/2020

2020-07-16

Παραμένει σε γενικές γραμμές ο καλός καιρός και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, ωστόσο δεν θα λείψουν τις θερμές ώρες της ημέρας κάποιες τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα οι άνεμοι κατά τόπους θα διατηρηθούν αρκετά ισχυροί ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 17/07/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά, καθώς κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη την χώρα. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στους περισσότερους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής χώρας, με τάση μάλιστα να πυκνώνουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα και θα είναι περιορισμένα στα ορεινότερα τμήματα, ωστόσο στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως σε περιοχές κοντά στην Πίνδο, η πιθανότητα καταιγίδας είναι αρκετά αυξημένη. Από τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών, εκτός από την δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να επιμείνουν κάποια τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο καθώς η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα "αγγίζουν" τοπικά και κατά περιόδους τα 6 με 7 Μποφόρ (ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας