Κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 25/06/2020

2020-06-24

Αρκετά άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας καθώς μέσα στην ημέρα θα έχουμε αναπτύξεις νεφώσεων κυρίως στα ηπειρωτικά ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από πλευράς ανέμων, αναμένεται σταδιακή ενίσχυση στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 25/06/2020

Μέσα στην νύχτα και κατά την διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός αναμένεται να είναι πολύ καλός σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, εκτός από την δυτική Ελλάδα όπου θα έχουμε νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Παράλληλα δεν αποκλείεται τις ίδιες ώρες να ψιχαλίσει ή και να βρέξει ασθενώς στα βορειότερα τμήματα της περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας. Στην συνέχεια και καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Στην Ήπειρο μάλιστα δεν αποκλείεται κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι και έντονα, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στην οροσειρά της Πίνδου. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του θρακικού ενώ το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται και μόνο στην κεντρική Μακεδονία ίσως επιμείνουν κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό, λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, ενισχυμένοι τα 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και με πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμαίνεται 2 με 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας λίγες νεφώσεις. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, οι νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και θα σημειωθούν βροχές στα ανατολικά του νομού με μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Το απόγευμα και το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βόρεια της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας