Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11-02-2020

2020-02-10

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Τρίτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στα δυτικά ωστόσο θα έχουμε κάπως πιο αυξημένη συννεφιά και δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς κυρίως κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. Πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει επίσης για τα Δωδεκάνησα ενώ τέλος στην Θράκη δεν αποκλείεται το βράδυ να βρέξει τοπικά και ασθενώς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στο νότιο Πέλαγος ισχυροί έως 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 19 (τοπικά και 20) βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά και τον Κορινθιακό μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας